Τοποθεσία
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Έτος
2011
2011
Είδος έργου
Cafe - Patisserie
Cafe - Patisserie
Επιφάνεια
200 τ.μ.
200 τ.μ.
Υπεύθυνος μελέτης
Βασίλης Καραλάζος
Βασίλης Καραλάζος
Φωτογράφηση
Β. Σωμαράκης / studio phobia
Β. Σωμαράκης / studio phobia
Στο ισόγειο, ιδιαίτερης αισθητικής διατηρητέου κτιρίου, οργανώθηκε η εγκατάσταση καταστήματος μιας από τις πλέον γνωστές εταιρίες – ‘’ετικέτες’’ γύρω από το αρτοσκεύασμα και τα γλυκά. Για πρώτη φορά μετά το 1948 που ξεκίνησε η επιχείρηση τη διαδρομή της, τα παρασκευαστήρια εγκαταστάθηκαν, στους χώρους πώλησης. Η πασίγνωστη λοιπόν μυρωδιά του υπέρ επιτυχημένου (βλ. τσουρέκι), σταματά να αποτελεί μυστήριο, αλλά συμμετέχει ενεργά στην αίσθηση του χώρου. Ο χώρος βάσισε την αισθητική του στη λογική του κτιρίου καθώς και στο πρώτο κατάστημα της επιχείρησης, από το οποίο δανείστηκε συνειδητά, επί μέρους στοιχεία και υλικά.