Τερκενλής / Νέα Ραιδεστός

Ανακαλύψτε περισσότερα
< 1 | - >
Τοποθεσία
ΒΙ. ΠΑ. Νέας Ραιδεστού / Θεσσαλονίκη
Έτος
2020
Είδος έργου
Patisserie
Επιφάνεια
130 τ.μ.
Φωτογράφηση
Γιώργος Σαββατούπης / GShot

Μια ξεκάθαρη και απαλλαγμένη, αυτή την φορά, από σχεδιαστικό πλεόνασμα, προσέγγιση, καθορισμένη από την δομή και το εξωτερικό περίγραμμα του ημιαυτόνομου ισόγειου κτιριακού όγκου. Στοιχεία που καθόρισαν την εσωτερική οργάνωση, το layout του εξοπλισμού καθώς και την χαμηλών τόνων επιλογή των υλικών και της χρωματικής συνολικής γκάμας, με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων αλλά και της απροσδόκητης άμεσης επαφής με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο σχεδιασμός δύο εσωτερικών, πλήρως κυκλικών, επάλληλων δακτυλίων, σε απόσταση μεταξύ τους και από το περιμετρικό ατελές κυκλικό περιμετρικό τύμπανο του κτιρίου, συμβάλλει αποφασιστικά στην καθαρότητα και αναγνωσιμότητα του συνόλου. Ο χαμηλότερης στάθμης εξωτερικός εμφανής εξωτερικά, ενοποιεί τις τέσσερις εξωτερικές κολώνες του κτιρίου, ενώ ο ψηλότερος καθορίζει το περίγραμμα της χαραγμένης σε κάναβο ξύλινης οροφής, αξονικά στην κεντρική κυκλική κολώνα, υπό την ελεύθερη επιρροή των σε κάναβο χαραγμένων ξύλινων οροφών στα κτίρια του John Lautner.

Αποφεύγοντας οτιδήποτε ασυσχέτιστο ή και αδικαιολόγητα ιστορικά αναφορικό, χρησιμοποιώντας μόνον τα σύμβολα του brand, όπως η ημερομηνία ίδρυσης και το στάχυ και την καθιερωμένη επιμήκη άποψη του λιμανιού της πόλης, στοχεύσαμε στην απόδοση ενός εξευγενισμένου, μινιμαλιστικού καθώς και μοντερνιστικού χαρακτήρα.