Spaghetti Kitchen Bar
the prosciutto bar

prosciutto bar
επιφάνεια: 90 τ.μ.

Σόφια, 2016

Στοιχείο έκπληξης αποτελεί η σκόπιμα μικρού μεγέθους πρόσβαση στο "prosciutto bar", με την οριακά χαμηλή ξύλινη διαδοκιδωτή οροφή. Σε δεύτερο επίπεδο, η ευχάριστα ασφυκτική αίσθηση ανάμεσα στο εσωστρεφές και το κλειστοφοβικό, εκτονώνεται, στο διπλάσιου ύψους τύμπανο του skylight, καθώς και μέσω μιας μικρής εξόδου, απευθείας στον υπαίθριο χώρο της αυλής. Τη δυσαναλογία στις στάθμες των οροφών υπερθεματίζει η μορφολογία και το μέγεθος του μετώπου και της καμινάδας της εστίας. Η αναγκαία διαβάθμιση ιδιωτικότητας εξασφαλίζεται από το επίμηκες καθιστικό, οριοθετώντας λειτουργίες και "status".

υπεύθυνος μελέτης:
Βασίλης Καραλάζος

φωτογράφηση:
Βαβδινούδης-Δημητρίου / studiovd