Spaghetti Kitchen Bar
the open bar

bar
επιφάνεια: 80 τ.μ.

Σόφια, 2016

Η προσθήκη του "extension bar", αντιμετωπίστηκε ως modern "glass house", με την εφαρμογή των λεπτότερων δυνατόν εμφανών κάθετων στηρίξεων και τη δυνατότητα μετατροπής του σε ημιυπαίθριο χώρο. Οι θέσεις parking των συρόμενων υαλοπετασμάτων διαμορφώθηκαν εξωτερικά με εφαρμογή ξυλεπένδυσης όμοιου τύπου με την υφιστάμενη διατηρητέα του συγκροτήματος. Η απότμηση της βασικής εξωτερικής γωνίας του όγκου, προέκυψε μετά από την ανάγκη διατήρησης των επιφανειακών ριζών του παρακείμενου δένδρου, η μορφή του οποίου επέτρεψε ωστόσο την ολοκλήρωση της λευκής μετώπης στο αρχικό της περίγραμμα. Ο περιβάλλων δημοτικός χώρος οργανώθηκε σε επίπεδα, σύμφωνα με τις προϋπάρχουσες στάθμες. Στα υψηλότερα περιμετρικά ξύλινα decks, η εξωτερική φύτευση σε συνδυασμό με την γλυπτικής αντιμετώπισης κατασκευή με pots, οριοθετεί τα όρια του διαμορφωμένου υπαίθριου χώρου.

υπεύθυνος μελέτης:
Βασίλης Καραλάζος

φωτογράφηση:
Βαβδινούδης-Δημητρίου / studiovd