Spaghetti Kitchen Bar
σόφια/BG/16

εστιατόριο - bar
επιφάνεια: εσωτερικός χώρος 550 τ.μ., εξωτερικός χώρος 350 τ.μ.

Σόφια BG, 2016

Πρόκειται για μεταλλικής κατασκευής, υπερυψωμένο ισόγειο συγκρότημα της post-soviet περιόδου, σε μικρής κλίμακας διατηρητέο πάρκο, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο βασικός, ανοικτός στις τρεις πλευρές του, όγκος του "diner" συναντά υπό ορθή γωνία και σε σχετικά ψηλότερο επίπεδο, τον περισσότερο εσωστρεφή χώρο του "prosciutto bar". O όμορος των δύο, και περίκλειστος τρίτος χώρος καλύπτεται από την πλήρως αντιληπτή "show kitchen", τους υγρούς χώρους και τις συνακόλουθες βοηθητικές λειτουργίες. Με τον εξαρχής σχεδιασμό και την υλοποίηση του ελαφρού οπτικά γωνιακού χώρου του "open bar", σε προέκταση του "diner", επινοήθηκε μια κλειστή στις τρεις πλευρές της αυλή, προσβάσιμη από το σύνολο του εσωτερικού χώρου, προσαρμοσμένη στα υπάρχοντα δένδρα του περιβάλλοντος.


υπεύθυνος μελέτης: Βασίλης Καραλάζος

φωτογράφηση: Βαβδινούδης-Δημητρίου / studiovd